Skræddersy din webshop & sælg mere lød det på Konverteringsdagen 2016

I går var en række konverteringseksperter og specialister samlet med en række af landets bedste e-handlere på Docken på ydre Østerbro til FDIH’s årlige konference om konvertering.

Der lød mange mantraer;

 • Du skal motivere dine kunder
 • Du skal undgå tomme kurve og 404-sider
 • Du skal friste kunderne til mer-køb
 • Du skal lede kunderne rundt på dit site
 • Du kan med fordel benytte dig af rabatkoder, medlemsrabatter, nyhedsbreve, sociale medier, gaver osv.
 • Du skal tænke i kunde rejse
 • Du skal sikre dig gode anmeldelser af din shop og af produkterne
 • Du skal skabe content

 

Kort sagt skal du split-teste, analysere, forbedre, optimere, generere, konvertere, omsætte, gensælge, fastholde, værdiskabe, segmentere, definere, måle, kontrollere og tracke – så du ved hjælp af data kan skræddersy din webshop efter kundens interesser og dermed opnå vedvarende relation og konvertering. SÅ ”LET” ER DET 🙂

 

Jeg er med på, at webshops skal udvikle sig, skabe vækst og øge deres konvertering. Men det undrer mig, at INGEN benytter mantraet: ”KEEP IT SIMPLE” – særligt overfor kunderne.

 

Der er flere grunde til, at jeg mener, at dette mantra er meget vigtigt:

 

 1. Øget kompleksitet ved flere funktioner

I takt med at en webshop vokser, vil jeg påstå, at kompleksiteten også øges. Forstået på den måde, at der tilføjes; flere varenumre, flere fragtformer, flere muligheder for at benytte rabatkuponer, opnå medlemskaber osv.

 

Derfor vil jeg mene, at det er vigtigt at have styr på ”basis”funktioner som…

 • søge-knappen
 • filtre til sortering
 • menu-strukturer
 • vareplaceringer
 • hjælpe tekster
 • billeder
 • produkttekster

…før man kaster sig ud i at tilføje nye funktionelle muligheder på webshoppen. Basisfunktionerne er nemlig med til at reducere kompleksiteten. For kunden er det således ikke relevant om webshoppen har 30.000 eller 100.000 varenumre; det relevante er, hvor let det er at finde det, kunden leder efter. KEEP IT SIMPLE.

 

 1. Nye kunder

Flere og flere handler online – det er der ingen tvivl om. Men min påstand er, at der stadigvæk er en stor gruppe, som stort set aldrig handler online. Fx min egen mor. Hun spørger til børnebørnenes ønskesedler og efterfølgende spørger hun; hvor kan jeg købe det? Mit svar er ofte online. Hvorefter hun vælger et andet ønske, som hun kan købe i en fysisk butik eller får mig til at købe det online. Hun føler sig utryg ved at handle online.

 

For den nye kunde i webshoppen vil jeg mene, at KEEP IT SIMPLE er meget vigtigt. Det er vigtigt for kunden, uden online handelserfaring, at hun nemt kan navigere rundt og bliver holdt i hånden på steder, hvor der er flere muligheder.

 

 1. Mobilhandel

Der er en stigning i online handel fra mobiltelefoner – og flere og flere webshops sikrer sig, at deres webshop er tilpasset mobilformatet. Det mindre skærmformat stjæler nemt overblikket fra en laptops store skærm. Derfor vil jeg mene, at mantraet om KEEP IT SIMPLE igen kommer til sin ret. Det er vigtigt, at webshoppen er holdt simpel, så den er kompatibel med mobilen.

 

Min påstand er IKKE, at en webshop ikke skal arbejde med de mange konverteringsmuligheder og teknologiske potentialer der er – eller at den ikke skal udnytte data og forsøge at skræddersy en personlig webshop til hver kunde – men snarere at sikre at basis og dermed data er tæt på perfekt først. For jeg er sikker på, at der kan høstes øget konvertering ved at gøre webshops nemmere, simplere, mere brugervenlige, intuitive og let anvendelige. Er du enig?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s