Hvorfor kalder mange virksomheder deres Tilbudsmail for et Nyhedsbrev?

Hvis jeg ”signer up” til et nyhedsbrev på en virksomheds hjemmeside har jeg ingen forventning om, at jeg modtager et brev i min postkasse med nyheder om virksomheden. Til gengæld forventer jeg at modtage en mail fyldt med tilbud.

Min påstand er, at nyhedsbrevet i dag er blevet en populær salgskanal for virksomhederne, hvor de kan oplyse kunderne om aktuelle tilbud og skabe relationer. Men hvorfor kalde det et nyhedsbrev, hvis det i virkeligheden er en tilbudsmail? Hvorfor dette diskursskifte.

Diskursskiftet er spændende af flere årssager. Lad os se på formen og indholdet af de to:

  • En tilbudsmail er en ”mail” med ”tilbud” fra virksomheden – simpelt og ikke pakket ind. Formålet er, at kommunikere virksomhedens aktuelle tilbud ud til mange kunder og dermed skabe salg.
  • Et nyhedsbrev i sin oprindelige form var et ”brev” i postkassen med ”nyheder” om virksomheden. I dag er nyhedsbrevet ofte en mail, da det er mindre omkostningstungt og ”nyhederne” – hvis der er nogen – er pakket ind i tilbud. Formålet er ofte, er min påstand, det samme som i tilbudsmailen; at kommunikere virksomhedens aktuelle tilbud ud til kunderne og dermed skabe salg.

Men hvorfor vælgerne virksomhederne i dag at benytte Nyhedsbrevet frem for den simple Tilbudsmail, hvis de har samme formål?

For mig at se handler det om værdier og i sidste ende loyale kunder. Værdien af at modtage et personligt ”brev” i din e-postkasse skrevet til dig, er højere end at modtage en standard mail sendt til flere 1000 kunder. Og ligeledes er værdien af en aktuel nyhed med viden omkring virksomhedens produkter og tilbud større end et all-around tilbud. Med andre ord mener jeg, at nyhedsbrevet i højere grad end tilbudsmailen opfordre til en relation mellem virksomheden og kunden.

En virksomhed der mestre  at kombinere CMS data med kundens online adfærd – og dermed skrive et personligt skræddersyet og aktuelt nyhedsbrev, hvor deres tilbud er pakket ind i lækre billeder og unik viden der rammer den enkelte kundes interesser kommer rigtig langt. De har potentiale til at udvikle en vedvarende tillid og relation til kunden og den er vigtig i et konkurrencefyldt marked.

For hvem vil ikke gerne modtage et personligt brev med noget der interesserer én samt et unik tilbud på et produkt der passer til ens behov?!

2 thoughts on “Hvorfor kalder mange virksomheder deres Tilbudsmail for et Nyhedsbrev?

  1. Hos os i http://www.kitchen4kids.dk hedder det en inspirationsmail, for det er det det er. Inspiration, opskrifter, tilbud osv. For ingen gider bare modtage tilbud. Heller ikke jeg…. Og det virker så vi ind i mellem får en rosemail for en god ide 🙂 Men nogen gange, så kommer der kun et tilbud ud, men det skal være af de rigtig gode, hvis det skal stå alene uden relevant content
    Og vi kan blive bedre til at ramme endnu mere plet, hvis modtager oplyser mere om sig selv. Der er bare det vil vi afgive de info. Fx om vores børns alder osv. Forstår godt at man ikke vil. Har vi dataene i forvejen? Og hvordan vi så bruger dem godt nok, er en spændende udfordring. Det er en spot on, du tager fat i.

    • Jeg er vild med at I kalder det for inspirationsmail – for det matcher i højere grad det det er – og så klinger det lækkert 🙂 Jeg er sikker på, at der er brugbare data hos Jer Dorthe i forhold til er personalisere Jeres inspirationsmails 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s