#Social Fight Night beviser det…

…vi er IKKE blevet mere sociale af sociale medier. Rammen er sat for den ultimative netværksaften; 400 social medie interesserede mødes på det fashionable Tolboden alle eksperter i at kommunikere via sociale medier – skabe dialog og debat. Så det er vel okay at forvente en aften, hvor lommerne fyldes med visitkort og det vælter frem med nye Twitter bekendtskaber. Jeg kender dem alle – fra Twitter – fra Facebook – fra bureauer – jeg har fulgt dem længe; kommenteret på hvordan man steger forårsruller osv. Men der sidder jeg pludselig i en verden som kun er online og ikke social. Faktisk starter det allerede i garderoben, hvor jeg venligt spørger om starttidspunktet, hvilket ikke er gjort tydeligt via de sociale medier, til et par stykker i køen, uden at få svar. Idéen strejfer mig; havde jeg fået svar, hvis jeg havde spurgt via Twitter?!

For da jeg har fundet en plads sidder alle de såkaldte sociale medie eksperter i deres eget lille online univers og er sociale med andre online. Det er som om, det slet ikke er moderne at være social in real time med dem som omgiver én…

Men jeg venter spændt – på de såkaldte “rigtige” eksperter – dem jeg kender fra medierne – for de må da fange alles opmærksomhed og fylde rummet af nærvær – dialog – noget interessant at tale om. Paradoksalt nok fumler eksperterne rundt i de gode argumenter, og pludselig står det klart; at være social via skriftlige medier er væsentlig anderledes end at være social real time verbalt. I min optik var det de færreste, der lavede en reel verbal knockout og formåede at føre en interessant samtale, men dem der gjorde, får alle mine likes 🙂

6 thoughts on “#Social Fight Night beviser det…

 1. Det er da en sørgelig tendens der er kommet – men kan det evt. være at eksperterne i det online univers, har travlt med at være på og netop være ekspert og fortælle om hvad de ser, hører, dufter osv. at de ikke er i stand til at være tilstede i real life sociale rammer? Tænker, at der er en del prestige i at fortælle om det arrangement de er til, til pøblen der ikke er med?

  • Jeg er helt på bølgelængde med dig. Er stensikker på, at de har travlt med at tilføre deres sociale identitet ny karisma. Der er ingen tvivl om, at hvad du poster på sociale medier giver dig identitet, og at være “i ringen” til #Social Fight Night betyder at du er “the chosen one” – det skal da synliggøres på din online identitet mette vuns 🙂

 2. Interessant indlæg 🙂 Jeg kan forstå, du ikke er den eneste, der forlod Tolboden uimponeret:

  http://www.kommunikationsforum.dk/martin-meyer/blog/med-fare-for-at-blive-upopulaer-smwfight

  Du har sikkert allerede læst denne artikel på K-forum, men jeg vil alligevel gøre opmærksom på det ret interessante kommentarspor, hvor eksperterne svarer igen og giver en forklaring på, hvorfor de fumler rundt i de gode argumenter.

  Jeg giver dig helt ret i, at det er væsentlig anderledes at være social via sociale medier end at være social i virkeligheden, og at det første ofte er på bekostning af det andet. Det synes jeg er ærgerligt og i mange tilfælde mangel på manérer. Mon der findes en moderne version af Emma Gads klassiker, der kan rådgive os om takt og tone i den digitale verden?

  • Tak for god feedback Mette 🙂 og tak for artiklen, den havde jeg ikke læst i mængden af “sociale medie artikler” i tiden…Giver dig helt ret. Pudsigt, at læse dem som “var i ringen” forsvare sig, i stedet for, som Michael Lemberg gjorde det, indse, at det ikke var hans battle field.

   Og genialt, en Emma Gad bog for social media – den må skrives, nogen eksperter, der griber den bold?!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s